fbpx

Airco

Caravan en camper airco’s

Om tijdens de hete zomeravonden voor een koel klimaat in de caravan te zorgen kunt u ervoor kiezen een caravan airco op of in uw caravan te plaatsen. Tevens zijn er airco’s die naast een verkoelende ook een verwarmende functie hebben. Groen Caravans levert en monteert vrijwel alle soorten en merken caravan airco’s. Denk hierbij aan merken zoals Dometic, Vechline, Telair en Truma. Er zijn verschillende soorten airco’s. Zo zijn er dak airco ’s en inbouwairco ’s.

  • Dak airco

Een dak airco wordt geïnstalleerd op het dak van de caravan of camper, meestal op de plek van een dakluik. Voordelen van een dak airco zijn onder andere dat het niet ten koste gaat van ruimte in de caravan of camper en omdat de airco op de caravan of camper staat kan deze de warmte snel kwijt. Wel gaat een dak airco veelal ten koste van de stabiliteit van de caravan of camper en komt er bij de meeste modellen geen daglicht binnen. Wel zijn er modellen met een geïntegreerd dakraam zodat het niet ten koste gaat van het daglicht.

  • Inbouwairco

Inbouwairco ’s, ook wel bankairco ’s genoemd, worden niet op, maar in de caravan of camper geplaatst. Deze airco’s worden onder een bank, bed of andere ruimtes geïnstalleerd. Deze bank airco ’s zijn voorzien van een luchtverdeelsysteem die op 3 plaatsen, middels uitblaasroosters, een aangename luchtstroom gegenereerd. Deze uitblaasroosters kunnen op diverse plaatsen naar wens in de caravan worden geplaatst. Het grootste voordeel aan de bank airco’s is dat deze dichtbij de as geplaatst kunnen worden wat minder grote invloed heeft op de gewichtsverdeling van de caravan.

Wij adviseren u graag en vrijblijvend over airco’s.