fbpx

BOVAG caravan en vouwwagen onderhoud

“Met goed onderhoud, gaat uw caravan langer mee!”

Onderhoudsbeurt € 295,-

Om de verkeersveiligheid te garanderen en de duurzaamheid van uw caravan of vouwwagen te verlengen is het noodzakelijk tijdig uw caravan van een onderhoudsbeurt te voorzien.
Een onderhoudsbeurt wordt bij Groen Caravans gedaan volgens de Bovag-richtlijnen.

Bij een Bovag-onderhoudsbeurt komen de volgende onderdelen aan bod: het chassis, de banden, reminrichting, veersystemen, de gasinstallatie, binnen- en buitenverlichting, elektrische installatie en een algemene vochtcontrole.

Alle belangrijke controlepunten worden in een uitgebreid Bovag-formulier omschreven en de caravan of vouwwagen wordt voorzien van de bijbehorende Bovag-sticker.Werkplaats

Onderstelbeurt € 245,-

De Bovag-onderstelbeurt is te vergelijken met de reguliere Bovag-onderhoudsbeurt. Bij de Bovag-onderstelbeurt worden dezelfde belangrijke punten aan de (grotendeels) buitenzijde de caravan of vouwwagen gecontroleerd. Echter, punten als de koelkast, elektra in de caravan en werking van de gastoestellen worden hierbij niet meegenomen.

Net zoals bij de Bovag-onderhoudsbeurt worden alle belangrijke controlepunten in een Bovag-formulier omschreven en wordt de caravan of vouwwagen voorzien van de bijbehorende Bovag-sticker.

Vochtcontrole € 95,-

Vocht in uw caravan is het laatste wat u wilt. Als vocht kan indringen in plaatsen als het dak, de wanden, de vloer of verbindingsdelen van uw caravan kan dit leiden tot ernstige gevolgen zoals verrotting van houten delen in de constructie van uw caravan.

Om geen risico te lopen op vochtschade is het aan te raden, uw caravan regelmatig te controleren op vocht middels een vochtmeting. Deze vochtmeting wordt uitgevoerd aan de hand van de Bovag-richtlijnen en wordt vastgelegd op een uitgebreid Bovag-formulier.

Caravanfabrikanten nemen op het gebied van vochtschade ook geen risico. Bij de aankoop van een nieuwe caravan is een jaarlijkse vochtcontrole bij de dealer vaak verplicht om de waterdichtheidsgarantie te behouden.

Remmentest met testrapport € 45,-

Groen Caravans beschikt over een eigen computergestuurde remmentestbank.”

Een juiste werking van de reminrichting is van groot belang voor de verkeersveiligheid en misschien wel het belangrijkste onderdeel van de caravan. Het is daarom geen overbodige luxe om de reminrichting regelmatig te controleren.

Groen Caravans beschikt over een eigen computergestuurde remmentestbank. Hierbij wordt gecontroleerd of er voldoende remvertraging is, maar net zo belangrijk, er wordt gecontroleerd of er een juiste rembalans is tussen links- en rechts.

De resultaten van deze test worden vastgelegd op een uitgebreid remmentestformulier.

Gasdichtheidscontrole € 35,-

Om de zekerheid te hebben dat u geen gaslekkages in de caravan heeft, kan het gassysteem worden afgeperst met behulp van een speciale pomp. Hier voorafgaand wordt er gecontroleerd of de gasslang en de drukregelaar aan de juiste kwaliteit- en leeftijd normen voldoet.

Het hele gassysteem wordt hierbij op druk gebracht en er wordt na ca. 15 min gecontroleerd of de druk hetzelfde is of niet. Het laatste geval wijst op een gaslekkage. Dit kan voor zeer gevaarlijke situaties zorgen. Daarom adviseren wij regelmatig uw gassysteem te laten controleren op lekkage. De controle op lekkages in het gassysteem wordt altijd bij de Bovag-onderhoudsbeurt uitgevoerd.