fbpx

Mover

Caravan mover

Groen Caravans levert en monteert alle soorten en merken caravan movers. Vrij gangbare merken bij Groen Caravans zijn onder andere: Enduro, Reich, AL-KO en Truma. In grote lijnen zijn er 2 soorten caravan movers; een volautomatische caravan mover en een halfautomatische caravan mover.

  • Halfautomatische mover

Een halfautomatische mover, wat de naam al doet vermoeden, is niet volledig automatisch. De aandrijfrollen van de caravan mover moeten handmatig doormiddel van een hevel of slinger op de band worden gezet. Het nadeel is dat er hier enige kracht voor verreist en je zult altijd moeten bukken. Het voordeel aan een halfautomatische mover is dat deze qua prijs lager ligt dan de volautomatische mover.

  • Volautomatische mover

Een volautomatische mover is voorzien van opzetmotoren, deze zorgen er voor dat de aandrijfrollen automatisch op het wiel worden geplaatst. Dit hoeft dus niet meer te gebeuren met een hevel of slinger. Het voordeel aan de volautomatische caravan mover is dus dat er geen extra handelingen verricht hoeven te worden en alles met de afstandsbediening te bedienen is. Wij adviseren u graag en vrijblijvend over movers.

Voor welke accu kies ik?

Na de keuze van de caravan mover moet er een keuze gemaakt worden uit verschillende accu’s. Er zijn vele soorten en maten accu’s verkrijgbaar voor uw caravan en/of uw caravan mover. Deze zijn in grote lijnen uit te splitsen in 2 groepen. De lichtgewicht lithion-ion accu en de ‘ouderwetse’ zware loodzuur accu.

  • Lithion-ion accu

Loodaccu’s worden steeds vaker vervangen door lichtgewicht accu’s. Het grootste voordeel aan deze accu’s is het lage gewicht t.o.v. een loodaccu. Zo houd u meer laadvermogen over voor andere spullen. Andere voordelen ten opzichte van de loodzuur accu zijn onder andere; Meer capaciteit, langere levensduur, kou- en warmte bestendigheid, onderhoudsvrij en duurzaamheid. Wij leveren lichtgewicht lithion-ion accu’s van merken als; Enduro, Reich en PowerXtreme.

  • Loodaccu

Een goedkopere optie is de ‘ouderwetse’ loodaccu. Ten opzichte van een lichtgewicht accu levert deze (bijv. een AGM of een Semi-Tractie) iets meer capaciteit, maar is het gewicht van een loodaccu zo’n 20kg meer dan bij een lichtgewicht accu. Ook heeft een loodaccu een kortere levensduur en moet deze in de winter vorstvrij gestald en bijgeladen worden.